dilluns, 23 de novembre del 2009

El Barri Antic al teu mòbil!

Visitar el barri antic de Valls s'ha convertit en una aventura innovadora relacionada amb les noves tecnologies. La regidoria del Barri Antic ha impulsat una ruta turística per aquest barri en què al llarg del recorregut s'han instal·lat 21 plafons en els llocs d'interès històric més importants.

El més interessant és que el visitant, sense llegir els indicadors, pot escoltar la informació històrica i patrimonial de l'edifici, carrer o plaça, a través del seu telèfon mòbil (amb connexió a Internet) amb l'ajuda d'audioguies. Aquestes ja estan disponibles en català i castellà, i el proper mes de desembre també en francès i anglès. L'empresa catalana Woices, amb seu al Vendrell, és la impulsora d'aquest projecte inclòs dins la Llei de Barris.


El Pati, com a punt d'interès turístic, també té un plafó. Foto:M.C.

La ruta turística es complementa amb l'opció de gravar les impressions del visitant en el mateix moment de la visita. Així, altres persones poden escoltar el seu comentari o l'eco. Segons explica Xavier Guardiola, un dels seus impulsors, "la idea és aflorar una wikipedia oral geolocalitzada". A més, Valls també ha estat pioner en utilitzar el servei infospot de Woices, pensat per a les entitats turístiques i culturals del municipi.

4 comentaris:

  1. Trobo que és una bona iniciativa però que ara per ara, innecessària. Es podrien utilitzar els diners per a incentivar el comerç vallenc més que no pas per al turisme, que crec jo, no deu ser el punt més fort de valls.

    ResponElimina
  2. i com incentives el comerç?? si moltes botigues a valls dissabte tarda estan tancades?? i amb el turisme vols dir que no afavoreixen de rebot tambe el comerç??
    valls, es podria aprofitar de ciutats com Tarragona, Salou...a través del turisme que reben auqestes, i quinam illor manera que amb una oferta turistica, la qual s'amplia al sector serveis en general.

    ResponElimina
  3. és cert el que dius, però no m'acabo de fer a la idea de que es generi gaire turisme al voltant del barri antic de valls (que no vol dir que no tingui història, ni que no sigui important), per això ho veig com un desaprofitament dels recursos.
    Podrien utilitzar els diners per fer publicitat del poble, altres tipus d'events que puguin atraure més públic, treure o rebaixar la zona blava...

    ResponElimina
  4. Parleu de diners i la veritat és que aquesta és una iniciativa molt poc costosa, el que sí que cal és molta difusió i campanya perquè la gent estigui al cas d'aquesta possibilitat d'audioguies.

    Enhorabona!

    ResponElimina