divendres, 16 d’octubre del 2009

A què juguem?


A finals de desembre Valls disposarà d’un nou equipament esportiu gràcies a una subvenció de l’estat que, finalment, és del 100%. L’alcalde de Valls, Albert Batet, s’ha pronunciat sobre el tema a El Vallenc: “El pavelló es convertirà en el que les entitats esportives de Valls i el conjunt de vallencs volem. Necessitem nous espais per anar creixent".
Realment una declaració molt políticament correcte per part del senyor Batet, però com molts ja sabeu irreal.


Fotografia: Interior del nou pavelló

El nou pavelló disposa de tres pistes dotades d’un terra sintètic tou que frena el lliscament de les rodes, per tant, queden exclosos el patinatge i el hoquei. Teresa Olivé, portaveu del Club Pati de Valls, ens ha explicat a través d’una entrevista que ja porten 3 o 4 reunions amb l’ajuntament per tractar el tema. L’ajuntament ha passat de la versió de fa 4 anys quan la subvenció era del 65%: “el terra ens suposa un problema econòmic” a afirmar ara amb una subvenció definitiva del 100% que “el terra ens suposa un cost extra de manteniment” (quan aquest cost oscil•la entre el 5 i 10%, és a dir, molt poc). “Així hem concluït que fer un terra polivalent no és car” ens explica la Teresa.
A què juga doncs l’ajuntament?

El Club Pati de Valls no disposa de les instal•lacions necessaries per convidar a la selecció catalana per les decennals o bé organitzar altres festivals. A més, uns 130 vallencs del club es quedaran sense poder patinar al nou pavelló. Les conseqüències d’aquesta mala gestió són un “error històric” ens afirma la Teresa.

En definitiva, des del blog volem donar suport i veu al club i reivindicar la no publicació d’un article sobre el tema a El Vallenc (diari municipal).
Temes així han de sortir a la llum. A Valls l’esport igual per a tothom!

2 comentaris:

  1. molt interessant. a vegades calen reflexions prèvies i no pas després.

    ResponElimina
  2. Gràcies per fer-te ressò d'aquesta situació.
    Ojalà el ceny faci madurar a la gent que pren decisions i realment tinguem el pavelló que com a ciutat Valls es mereix, un pavelló polivalemt que complementi el que te la ciutat i dongui resposta a les necessitats actuals.
    El club pati valls considera que el pavelló que s'està construint no és el que la ciutat es mereix.
    L'hoquei i el patinatge, ara per ara, mai, però mai de mai, mai podran xafar un pavelló municipal a Valls. Al Joana Ballart està prohibit per decret llei que hi entrin les rodes d'un pati i al nou pavelló, senzillament, es incompatible amb el terra que hi posen (un terra tobet, molt tobet)
    La pista del Vilar és una especie única a la ciutat, l'única on es pot practicar hoquei, però està contraindicada per disputar-hi un campionat de patinatge artístic o per convidar a la selecció catalana d'hoquei, igual que el nou pavello municipal.
    Tere

    ResponElimina