divendres, 23 d’octubre del 2009

La casa per la finestra

Cada deu anys els vallencs celebrem les Decennals en honor a la Mare de Déu de la Candela, patrona de la ciutat. L’any que vé toca celebrar les properes, però per evitar el que va succeir fa deu anys –una comissió va tirar massa de veta i vam caure en el dèficit- ara l’oposició demana una direcció política i econòmica clara.


El pressupost de les Decennals arriba als 2 milions d’euros, com fa deu anys. D’aquests dos milions, un ja va ser liquidat l’any passat en una provisió de fons de l’ajuntament, però això ha generat un endeutament que a hores d’ara paguem. Tal com ens explica Marcel·lí Morera, president de la Cambra de Comerç, “s’haurien de fer més coses que no costin tants diners, aprofitant el que tenim a Valls. No cal endeutar-se per les festes.”


Trobada castellera a les Decennals del 2001. Pere Queralt


Des del blog hem volgut preguntar als vallencs i vallenques si compartien l’opinió de Morera i hem obtingut respostes com la de Carme Reyes: “Sóc partidària que no es facin. Que es guardin els diners per necessitats com ara l’educació”.


No ens hem d’endeutar per unes festes i sí per crear llocs de treball i producció. La previsió d’un milió d’euros s’ha pres massa alegrement. No obstant, volguem o no ara ja és massa tard per tirar enrere. Benvinguts a les Decennals d’endeutament!


Creació del fons de provisió (pdf)



1 comentari:

  1. Els pressupostos per les festes haurien d'estar més mesurats, sobretot en èpoques com l'actual, amb tantes necessitats bàsiques per cobrir. A vegades, més diners no vol dir millors festes. Es poden fer coses interessants sense pressupostos extraordinaris.

    ResponElimina